Ватрогасци се и у суботу боре с пожарима

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу1. септембар 2012.
Србија -  (Beta) - Екипе ватрогасаца из Прокупља уз помоћ руског авиона „Иљушин“ од петка увече гасе пожар на Ргајском Вису који је захватио неколико стотина хектара шума и ниског растиња и угрожава стамбене објекте у два села, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације из овог места Срђан Митровић.

Митровић је за агенцију Бета рекао да је ситуација критична на подручју села Ргаје и Нови Ђуревац где су угрожене куће у којима живи око 150 углавном старијих мештана.

Он је додао да од јутрос у гашењу пожара на овој локацији прокупачким ватрогасцима помаже из ваздуха и руски авион Иљушин.

Пожар који је у суботу букнуо на Рударској коси у близини Лесковца, локализован је око 14 сати уз помоћ лесковачких ватрогасаца и једног авиона ЈАТ-ове пољопривредне авијације.

Ситуација на Тари је релативно мирна, изјавио је у суботу начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић. „Идеја је да се данас са два хеликоптера и три авиона интензивно ради, а у гашење пожара треба да се укључи и 150 људи који имају искуства у оваквим ситуацијама“, рекао је Марић агенцији Бета.

Марић је рекао и да је пожар код Сурдулице, који је избио јуче поподне и претио да угрози локално становништво, такође локализован.

Пожар који је у петак поподне избио у селима Ћирковићи и Бановићи у општини Лепосавић, на северу Косова, још није угашен, иако се мештани, ватрогасци и радници Одељења за ванредне ситуације без престанка боре са ватреном стихијом.

Члан Општинског већа Лепосавића Зоран Милојевић, који је јутрос обишао подручје захваћено пожаром, рекао је агенцији Бета да куће нису угрожене али да се пожар шири према територији Рашка и да су ватрогасне екипе из те суседне општине спремне да интервенишу.

Он је додао да и поред обавештења да им је готово свакодневно потребна помоћ припадника Кфора у гашењу пожара на подручју општине Лепосавић, официри те војне мисије не желе да пошаљу своје хеликоптере.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg