Васкрс у Илиној води

Извор: Викиновости

31. март 2010.
Крагујевац/ Србија

Васкрс

У организацији месне заједнице Лепеница и Удружења грађана Еко парк а под покровитељством града Крагујевца у недељу 4.априла у градском парку у Илиној води биће одржана већ традиционална манифестација Васкрс у Крагујевцу.

Програм који се осми пут поводом Васкрса одржава у парку у Илиној води, према речима одборника Скупштине града Крагујевца Слађана Ракића, почиње уранком у 07:00 сати а посвећен је заштити животне средине, уређивању зелених површина, традицији и ослобођењу Крагујевца у Другом српском устанку и најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу. Почетак програма, симболичним пуцњем из трешњевог топа-кумбаре, извешће Завод за жигосање оружја, док ће манифестацију у 10:00 сати отворити градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић а у културно уметничком програму наступиће културно уметничка друштва и певачке групе из Крагујевца, Старе Пазове, Раче и Горњег Милановца док ће завршну тачку извести корисници услуга Завода за збрињавање одраслих из Малих Пчелица.

Како је рекао Слађан Ракић програм ће обухватити и изложбу скулптура Милована Павловића Мипе, изложбу цвећа, смотру фића, гулашијаду. И ове године у Илиној води биће одржана туцијада са почетком у 12:00 часова када ће се бирати најјаче и најлепше јаје. Најлепше јаје, први пут ове године, бираћемо у две категорије - за одрасле и децу, рекао је Ракић.

Манифестација Васкрс у Крагујевцу у парку Илина вода отворена је за све посетиоце.

Извор[уреди]