Ванредна ситуација проглашена у 26 општина

Извор: ВикиновостиОџаци
Слика: Лале & Андреа.

3. фебруар 2012.
Србија -  (Бета) - Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић рекао је у петак да је у 26 општина у Србији проглашена ванредна ситуација због јаких снежних падавина.

Марић је агенцији Бета рекао да је најтежа ситуација у Сјеници, Ивањици, Пријепољу, Црној Трави и Сурдулици, где је висина снежног покривача око два метра.

Према његовим речима, снадбевање струјом је „релативно добро“, кварови се брзо отклањају и нема дуготрајних искључења електричне енергије.

Марић је рекао да је Влада Србије издвојила финансијску помоћ за отклањање последица елементарних непогода у 15 општина у којима ванредна ситуација траје дуже од 20 дана, а да је обезбедила гориво и нафту за најугроженија подручја.

Сектор за ванредне ситуације ће, како је рекао, координирати да локалне самоуправе што пре преузму гориво од Републичке дирекције за робне резерве.

„Сектор за ванредне ситуације чини све да помогне животно угроженим људима и онима који имају потребе за лекаром, од Божића смо имали око 90 интервенција, а штабови који функционишу у свим угроженим општинама решавају проблеме грађана 24 сата дневно“, казао је Марић.

Агенцији Бета је у Хидрометеоролошком заводу Србије речено да ће снег у Србији падати и током целог викенда са краћим прекидима. Снег ће у суботу у недељу бити мањег интензитета.

Портпарол београдске хитне помоћи докторка Нада Мацура препоручила је у петак старијим грађанима и хроничним болесницима да због временских прилика не излазе из куће. Она је препоруцила грађанима да се топло обуку, да буду адекватно обувени и да из куће изађу сити.

Извор[уреди]