Пређи на садржај

Буш одобрио закон који гарантује још 162 милијарде долара за ратове у Ираку и Авганистану

Извор: Викиновости


1. јул 2008.

Џорџ Вокер Буш, 43. председник Сједињених Америчких Држава

Вашингтон/ САД Председник Буш је потписао закон којим се обезбеђује додатних 162 милијарде долара за финансирање ратова у Ираку и Авганистану, који не предвиђа никакве рокове за повлачење трупа. У данашњем саопштењу из Беле куће, председник је рекао да су Сједињене Државе и даље у рату, додајући да Америка дугује својим војницима у иностранству захвалност и безрезервну подршку.

Нова средства намењена су финансирању војних операција у Ираку и Авганистану док наредни председник не преузме положај, јануара 2009.године. Амерички Сенат је великом већином прошле недеље усвојио законски предлог о финансирању рата. Представнички дом га је усвојио раније овог месеца.

Председник Буш се оштро противи настојањима демократа, које имају већину у Конгресу, да се одреди рок за повлачење америчких борбених трупа из Ирака.Најновијим законом предвиђена су средства и за неколико домаћих програма, за које се залажу демократе. Њиме се обезбеђује знатно повећање средстава за образовање и ратне војне ветеране као и продужење бенефиција незапосленима.


Извор[уреди]