Боко харам напао и три града у Камеруну

Извор: Викиновости

9. фебруар 2015.
Јаунде-  (Beta-AFP) - Борци екстремистичке исламске организације Боко харам напали су 3 градића у северном Камеруну и отели више од 30 људи, укључујући и путнике једног аутобуса, рекли су у понедељак мештани.

Ови напади нигеријске терористичке групе десили су се пошто су њени екстремисти раније напали градић Дифа у Нигеру, трећи пут за последњих неколико дана. У њему су уточиште потражиле десетине хиљада избеглица од насиља Боко харама широм региона.

Екстремисти су интензивирали нападе на суседне земље, док су Чад, Камерун, Нигер и Бенин обећали да ће послати војнике да помогну Нигерији у борби против Боко харама који је прошле године убио више од 10.000 људи, а због њиховог насиља 1,6 милиона људи напустило је домове.

Борци Боко харама отели су касно синоћ аутобус са 20 људи у Кози на северу Камеруна, и потом га одвезли у Нигерију, рекли су мештани.

Рано јутрос, друга група бораца напала је камерунски град Колофата и покрала храну и стоку. Тај градић су недавно повратили војници Чада који помажу камерунској војсци у борби против Боко харама.

Извор[уреди]