Богдановићева освојила сребро на ЕП у Атини

Извор: Викиновости


12. јануар 2013.
Атина/ Грчка (Beta) - Репрезентативка Србије у теквонду Тијана Богдановић освојила је у суботу са свега 14 година сребрну медаљу на Европском клупском првенству у Атини у категорији до 46 килограма.

Она је пре свега победила Гркињу Деспоину Микалидоу са 13:0, а затим је на сјајан начин савладала Рикиј Јилдрим из Турске, европску сениорску шампионку и бронзану са Светског првенства прошле године, на златан бод после изједначеног резултата 10:10. У финалу је поражена од Фатме Саридоган, из Турске, са 6:3, али су је судије оштетиле на самом крају борбе.

Богдановићева је први пут учествовала на сениорском такмичењу и већ је забележила одличан резултат. Она је казала је да јој било веома тешко у борбама у сениорској конкуренцији, али да у клубу има од кога да учи.

„Било је тешко борити се у сениорској конкуренцији, али после одличних припрема у Бразилу и у мом клубу, успела сам да победим неколико познатих и врло успешних такмичарки. Тек сам на почетку сениорске каријере и имам још много да учим, али на срећу, такође имам и од кога у теквондо клубу Галеб. Милица и Нино су ми много помогли освајањем медаља“, казала је сребрна са ЕП у Атини.

Извор[уреди]