Блокада Филолошког факултета је циркус

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Ректор Универзитета у Београду Бранко Ковачевић изјавио је у петак да је блокада Филолошког факултета политички протест организације Маркс 21 и позвао државу да "прекине тај циркус", а студенте да се врате на наставу.

„Тај циркус би требало прекинути и омогућити деци да уче школу. Позивам државу да се одговорно понаша и заштити државну имовину, студенте и наставнике. То више нема никакве везе са студентима, тамо можда има десетак студената, а Филолошки факултет има 12.000 студената од којих се 10, 15 њих придружило блокади, а можда су и чланови организације Маркс 21“, рекао је Ковачевић агенцији Бета.

Ковачевић је рекао да за њега штрајк на Филолошком факултету „више практично не постоји“, јер је тај факултет изашао у сусрет захтевима студената у оквиру својих ингеренција.

„Филолошки факултет није овлашћен да некоме да буџет, он само може некога да ослободи школарине ако је захтев оправдан и сви студенти који су освојили 48 бодова, чак и ако су били ван те квоте, ослобођени су школарине за ову годину, они не могу да иду на буџет, а буџет је донела Влада Србије“, навео је Ковачевић.

Декан Филолошког факултета Александра Вранеш замолила је студенте да се врате на наставу јер, како је истакла, апсолутно не постоји могућност да им буду надокнађене изгубљене обавезе и време.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg