Бин Хамам се повукао из трке за председника ФИФЕ

Извор: Викиновости


29. мај 2011.
Цирих-  (Beta-AP) - Мохамед бин Хамам повукао се у недељу из трке за председника ФИФА-е, неколико часова пре него што ће бити саслушан због навода о корупцији током његове кампање за првог човека светске фудбалске организације.

Катарац Бин Хамам, иначе председник Азијске фудбалске конфедерације, оптужен је да је овог месеца покушао да подмити 25 гласача у кампањи током посете Карибима.

Бин Хамам, као и Блатер, који је 13 година на челу Фифе, и потпредседник светске фудбалске организације Џек Ворнер, требало би да буду саслушани у Етичком одбору ФИФА-е. Избор за председника ФИФА-е се одржава у среду.

„Због недавних догађај сам повређен и разочаран - на професионалном и личном нивоу. Ожалошћен сам што борба за ствари у које сам веровао има велику цену - деградацију репутације ФИФА-е. То није оно што сам имао на уму за ФИФА-у и то је неприхватљиво“, написао је Бин Хамам на свом интернет сајту.

И Ворнер, председник Конфедерације Северноамеричке, Средњоамеричке и Карипске фудбалске асоцијације, такође је умешан у скандал. Оптужбе против Бин Хамама и Ворнера изнео је члан Извршног одбора ФИФА-е, Американац Чак Блејзер.

Извор[уреди]