Пређи на садржај

Бивши наставник у Француској се предао након што је у школи држао 22 таоца

Извор: Викиновости


10. март 2006.

Положај града Ле Ман у Француској

Ле Ман/ Француска

Незапослени наставник који је узео 22 таоца у средњој школи близу града Ла Ман, Француска, предао се без инцидента. Школа у којој се ово десило налази се на северозападу Француске, у департману Сарт. Школа има око 1.500 ђака. Нико није повријеђен током овог инцидента.

Према извјештајима агенција 20 таоца су били ученици а 2 одрасле особе, највјероватније запослени у школи. На почетку се мислило да је узео 20 талаца, 18 ђака. Имао је пиштољ, за који се касније испоставило да је лажни. Према ријечима једног запосленог ђаци су имали између 17 и 18 година.

Овај инцидент је почео када је 33годиши депревни наставник ушао у своју бившу школу у 13 часова, у четвртак. Пустили су га унутра јер су га знали и изгледао је потпуно нормално.

Овај човјек је прије двије године изгубио посао наставника као замјена у тој школи. Рекао је да жели да "прича са штампом о проблему његове незапослености". Такође је тражио да разговара са бившим министром просвете који живи у том граду и који је аутор реформе образовања.

Таоцима је било дозвољено да користе мобилне телефоне како би контактирали своје породице. Позване су и специјалне јединице GIGN.

Извори[уреди]