Бета : Хитно истражити батинање дописнице Бете у Русији

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. август 2011.
Русија -  - Дугогодишња дописница агенције Бета из Русије Зорана Бојић-Сисоева брутално је претучена у подмоксовском селу Богојављање, где је боравила на одмору.

У нападу групе хулигана, прошле недеље, дописница Бете задобила је тешке повреде, укључујући потрес мозга, због чега је до петка била на болничком лечењу. Претучени су и њен супруг, руски новинар Генадиј Сисоев и неколико њихових пријатеља, међу којима три жене. Напала их је шесторица младјих, веома снажних мушкараца који су се довезли џипом и без повода почели да их туку.

Према речима Зоране Бојић и њеног супруга, то није била обична туча, већ жестоко, безразложно батинање, а један од нападача имао је пиштољ који је уперио у њих, претећи да ће их убити. Зорана Бојић, Генадиј Сисоев и њихови пријатељи дали су изјаве о овом нападу полицији, али без обзира на пријаве и повреде које су задобили, руски органи нису покренули кривичну истрагу.

Агенција Бета обратила се Министарству иностраних послова Русије где је Зорана Бојић 14 година акредитована као стални дописник, са захтевом да се хитно спроведе детаљна истрага о овом нападу и казне починиоци.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg