Пређи на садржај

Београд поздравио Азру

Извор: Викиновости


16. октобар 2009.
Београд

(Бета) Бивши чланови „Азре“ бубњар Борис Лајнер и басиста Мишо Хрњак у четвртак увече на првом од два концерта названа „Поздрав Азри“ у Дому омладине Београда, изазвали су код публике еуфорију и провалу носталгичних осећања према угаслој загребачкој групи и њеном пензионисаном вођи Бранимиру Џонију Штулићу.

У тренутку када је Штулић одбио још један у низу уносних позива да се врати из дугогодишњег самонаметнутог изгнанства у Холандији и одржи три концерта у „Арени Загреб“, Лајнер и Хрњак су у испуњеном ДОБ-у обележили 30 година од изласка „Азриног“ дебитантског сингла „А шта да радим/Балкан“.

„Вечерас ће вас забављати вокално-инструментални састав 'Поздрав Азри', а биће још гостију...“, поздравио је публику Лајнер, на шта је неко из дворане викнуо „Џони!“.

„Можда се и он материјализира, никад се не зна“, узвратио је Лајнер на помен одсутног Штулића, изазвавши смех у Дому омладине.

Лајнеров и Хрњаков одлично усвиран и расположен бенд је током двочасовне жестоке рок свирке подсетио на „Азрине“ класике настале између 1979. и 1984. године попут „Лијепе жене пролазе кроз град“, „Топле усне жене“, „Пит и то је Америка“, „Плави голуб“ или „Иги Поп“.

Извор[уреди]