Београд: Tрибине о комуналним проблемима у oпштини Младеновац

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

15. март 2010.
Београд/ Србија

Трибина на којој ће бити промовисани „Комунални водич града Београда” и „Водич кроз јавну управу у Београду” биће одржана у уторак, 16. марта, са почетком у 17 часова у oпштини Младеновац.

Ово је још једна од трибина које у сарадњи са београдским општинама организује Служба за комуникације и координацију односа са грађанима („Беоком сервис”) Градске управе града Београда, која је издавач ових водича.

Присутним председницима месних заједница са територије општине Младеновац биће подељени „Водич кроз јавну управу у Београду” и „Комунални водич града Београда”, у којем је на једном месту дат систематизован преглед градских комуналних услуга, надлежних органа и јавних комуналних предузећа и служби.

Осим поделе водича и разговора о комуналном систему града, житељи младеновачке општине моћи ће на трибини да се информишу о раду градских јавних предузећа и да потраже одговоре и могућа решења комуналних проблема које имају. На питања ће одговарати преставници Управе за воде и Сектора за зоохигијену Секретаријата за комуналне и стамбене послове, „Беоком сервиса” и представници општине Младеновац.

Трибине које су до сада организоване изазвале су велико интересовање грађана, који су могли да добију праве одговоре на своја питања и помоћ у решавању проблема. На трибинама се посебно истиче важност формирања скупштина станара или савета зграде и њиховог регистровања ради лакшег решавања комуналних проблема.

Извор[уреди]