Београд: „Synchro Open” Стари град сутра и прекосутра у СЦ „Врачар”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. април 2010.
Београд/ Србија

Међународни турнир у уметничком и синхронизованом пливању „Synchro Open” Стари град биће одржан сутра и прекосутра, 10. и 11. априла, на базену Спортског центра Врачар (Сјеничка 1). Свечаност поводом овогодишњег такмичења биће одржана у недељу, 11. априла, у 17.15 часова, када ће се одржати и завршни део турнира. Организатор такмичења је КУСП „25. мај”, а генерални покровитељ општина Стари град.

Своје учествовање до сада је потврдило девет екипа са око 100 такмичарки. По први пут на турниру ће учествовати екипа из Јапана „Imura Synchronized Swimming Club”. Из Бугарске ће учествовати представнице клуба „Левски Спарта”, из Хрватске из загребачког „Медвешчака”, из Ниша девојке из клубова „Ниш” и „Сирене”, из Обреновца из клуба ТЕНТ, а из Београда из клубова „Врачар”, „Ташмајдан” и „25. мај”.

По дисциплинама у јуниорској категорији биће 16 сола, девет дуета, четири тима и пет комбинација. За сениорке ће бити девет сола и седам дуета. Овај турнир учиниће посебним присуство тренера Мије Тачибане из Јапана, добитнице три олимпијске медаље.

Извор[уреди]