Београд: „Serbian Open” у рвању греплинг стилом

Извор: Викиновости


1. октобар 2009.
Београд/ Србија

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, у Спортском друштву „Раднички” у Београду у петак и суботу, 2. и 3. октобра, одржаће се међународни турнир „Serbian Open” у рвању греплинг стилом, речено је на данашњој конференцији за новинаре. Снаге у дворани СД „Раднички” одмериће више од 200 такмичара из Хрватске, Мађарске, Босне и Херцеговине и Мађарске.

– Секретаријат за спорт и омладину први пут је покровитељ овог младог спорта. Рвање класичним, грчко-римским стилом очигледно није више довољно атрактивно, а греплинг постаје све популарнији. Драго нам је што можемо да промовишемо овај спорт, а видим и да су људи из Рвачког савеза Србије веома заинтересовани да греплинг ухвати корена и да се развија и на нашим просторима – рекао је представник Секретаријата за спорт и омладину Драган Ћирић.

Младен Кецман, генерални секретар Рвачког савеза Србије и директор РК „Раднички”, захвалио је граду што је показао разумевање и помогао развоју спорта који још није постао олимпијски.

– У греплингу је помешано све оно што људи воле у борилачким вештинама, од класичног рвања, преко ултимат фајта, бразилског џиу-џица и уличне борбе, само што нема удараца и крви. Греплинг је спорт будућности, који се већ пење ка врху лествице популарности у свету – истакао је Кецман.

Турнир „Serbian Open” није такмичење репрезентација, већ је отворен за све чланове реплинг клубова, који ће се надметати у појединачној конкуренцији. Организатори такмичења су Рвачки савез Србије и РК „Раднички”.

Извор[уреди]