Београд: „Школа без насиља” у још 14 основних школа

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. децембар 2009.
Београд/ Србија

Програм „Школа без насиља – ка сигурном и подстицајном окружењу”, који спроводи Дечји фонд Уницефа за Србију, реализоваће се у још 14 београдских основних школа. За те намене из градског буџета биће издвојено 3.780.000 динара. Програм се спроводи у сарадњи са министарствима просвете, здравља, рада и социјалне политике, омладине и спорта, Саветом за права детета Владе РС и Заводом за унапређивање образовања и васпитања.

– Овај програм почео је да се реализује школске 2005/2006. године у целој Србији, а у Београду се, за сада, одвија у 72 основних школа. Прошле године град је финансирао овај програм у 14 основних школа, а „Инфостан” у пет. Циљ програма, који је намењен ученицима, наставном особљу, родитељима и целокупној заједници, је да се смањи и спречи насиље међу школском децом. Деца и одрасли уче се различитим техникама понашања у конфликтним ситуацијама и промовише се пријатељство и толеранција у школама – рекла је Драгица Моро, заменица секретара за образовање.

Од другог полугођа програм „Школа без насиља” одвијаће се у основним школама „Душко Радовић”, „Борислав Пекић”, „Краљ Александар I”, „Надежда Петровић” „Краљ Петар II Карађорђевић”, „Вожд Карађорђе” (Јаково), „Иван Милутиновић”, „Војвода Мишић”, „Стефан Немања”, „Илија Бирчанин”, „Никола Тесла”, „Светислав Голубовић Митраљета”, „Бошко Палковљевић Пинки” и „Сутјеска”.

Извор[уреди]