Пређи на садржај

Београд: „Чистоћа” радила пуном паром и за празнике

Извор: Викиновости


5. јануар 2010.
Београд/ Србија

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” побринуло се да Београђани и гости престонице дочекају Нову 2010. годину у чистом граду. Екипе овог предузећа очистиле су плато испред Дома Народне скупштине пре почетка званичног новогодишњег програма, као и по завршетку.

За ову прилику ангажовано је 50 комуналних радника, једна специјална машина марке „Бродвеј”, пет ауточистилица, три транспортна возила, један рол кипер и један аутосмећар.

У чишћењу центра града у новогодишњој ноћи учествовала су три погона „Чистоће”, a погону Стари град помогли су и погони са Палилуле и Звездаре, како би саобраћај што пре био поново пуштен. Након тога, уследило је чишћење тротоара и сређивање центра града. Само са платоа испред Народне скупштине однето је преко 54 кубика смећа.

Током одржавања манифестације „Улица отвореног срца”, контејнери у Светогорској улици били су замењени кантама за отпатке капацитета 240 литара, док су радници „Чистоће” одмах по завршетку програма, у веома кратком року, очистили улицу.

Традиционална акција одношења кабастог смећа спровешће се 9. и 10. јануара 2010. године.

Извор[уреди]