Пређи на садржај

Београд: „Спорт за све” за децу ометену у развоју

Извор: Викиновости

3. јун 2010.
Београд/ Србија

У Дому за децу ометену у развоју „Сремчица” данас су одржане спортске игре за штићенике овог дома и још пет установа у Србији. Више од 370 деце данас се бавило фудбалом, кошарком, пикадом, надвлачењем конопца и учествовало у „Веселој олимпијади”. На њихово велико одушевљење друштво им је правио прослављени кошаркаш и председник Српског олимпијског комитета Владе Дивац, док су их у музичком делу програма забављале Ивана Јордан и Александра Перовић.

У име Скупштине града децу је поздравила Радмила Хрустановић, која је рекла да град Београд упркос томе што нема стриктну надлежност над овом установом увек радо помаже њен рад.

– Овој деци је изузетно важно да се баве спортом, да им дан буде испуњен и разноврстан јер је овај дом њихова једина кућа, а њихови другари и васпитачи су им једина породица. Драго ми је што се јавне личности одазивају нашим позивима и друже са децом, а веома је важно да за овај дом чују и велики донатори како би могли да помогну. Нико нема право да ову децу заборави – рекла је Радмила Хрустановић.

Дом за децу ометену у развоју „Сремчица” брине о око 300 деце, од којих је највећи број напуштен од својих биолошких родитеља. С обзиром на то да је за многе ова установа једино место где могу да живе, у дому се налазе и знатно старије особе. Према речима директорке Милке Миловановић-Минић, деца овде имају сву потребну медицинску и социјалну заштиту, добијају редовне оброке и гардеробу, а за њих се организују разне забавно-едукативне радионице.

У данашњој манифестацији учешће су узели и штићеници домова из Јабуке, Тутина, Ветерника, Кулина и Стамнице. Послужење им је обезбедила пекара „Грубаноски”.

Извор[уреди]