Пређи на садржај

Београд: „Свадба за маштање” 9. маја испред Старог двора

Извор: Викиновости

5. мај 2010.
Београд/ Србија

Традиционална, дванаеста по реду, манифестација колективног венчања „Свадба за маштање” одржаће се у недељу, 9. маја, у 10.40 часова испред Старог двора. Судбоносно да рећи ће 200 парова који први пут ступају у брачну заједницу. Венчање је за младенце, као и претходних година, потпуно бесплатно, а добиће и бројне поклоне од спонзора. Покровитељ манифестације је Скупштина града Београда, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору.

– Манифестација је уврштена у званичну туристичку понуду Београда и наша жеља је да јој присуствује што више Београђана и гостију. Туристичка организација је подржава и покрива део трошкова смештаја младенаца у хотелима и део организације манифестације – рекла је Јасна Димитријевић, директорка Туристичке организације Београда.

У оквиру овогодишње манифестације, по први пут се организује акција добровољног давања крви за младенце, кумове, сватове и родбину, али и све друге грађане који то желе. Аутобус ће у суботу, 8. маја, од 17 до 20 часова, када ће се одржати и генерална проба, бити постављен испред Скупштине града. Пренос колективног венчања директно ће, у заједничком пројекту, преносити Радио-телевизија Србије и „Студио Б”.

– Наш задатак је да бринемо о младенцима, помажемо им, али и да изаберемо три до пет личности које су својим делима помогле младим људима и да им, седам дана после венчања, уручимо признање „Голуб љубави” – рекла је Рада Ђуричин, глумица и председница Одбора младенаца.

Пријављене парове већ пет година бесплатно венчавају матичари из општине Савски венац. – Општина Савски венац младим паровима обезбеђује и колица за бебе. Чули смо да треба да купимо већ 17 – изјавио је Ненад Прелић, секретар општине Савски венац.

Пријављивање за овогодишње колективно венчање је завршено, а за следећу годину пријаве се примају сваког радног дана од 12 до 15 часова на телефон 063/ 8833-220 или путем сајта www. kolektivnovencanje.com. Пријаве ће се примати до попуне предвиђеног броја од 200 парова. До сада се за колективно венчање у 2011. години пријавило 26 парова.

Извор[уреди]