Београд: „Пажња – критика!?”

Извор: Викиновости


13. октобар 2009.
Београд/ Србија

У фоајеу дворане Културног центра Београда, у четвртак, 15. октобра, одржаће се разговор поводом 50 година Октобарског салона, а предложак за дискусију биће књига „Пажња – критика!?”, у издању Културног центра Београда. У књизи се разматра рецепција ликовне критике октобарских салона током протеклих пет деценија у штампаним медијима.

Позив за учешће добили су ликовни критичари, теоретичари и историчари уметности, уметници, професори, новинари, али су позвани и сви други који имају или мисле да имају шта да кажу о овој теми. Које су се то велике и мале борбе водиле на терену ликовне критике октобарских салона, која је позиција критике у нашој савременој уметности, какав однос имају медији према ликовној критици, зашто нам је аналитичка ликовна критика замрла у последњим деценијама – само су нека од питања која ће бити постављена на округлом столу, а која су до данас остала без јасног одговора.

Поред осталих, у расправи ће учествовати Миодраг Б. Протић, Срето Бошњак, Јерко Денегри, Василије Б. Сујић, Бранко Димитријевић, Слободан Ристић, Јасна Тијардовић, Ђорђе Кадијевић.

Модератори ће бити приређивачи књиге „Пажња – критика!?” Александра Мирчић, Александра Естела Бјелица-Младеновић, Гордана Добрић и Радоња Лепосавић.

Извор[уреди]