Београд: „Новобеоградско лето” – традиционална културна манифестација општине Нови Београд

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. јул 2010.
Београд/ Србија

Општина Нови Београд, као и претходних седам година, на Савском кеју организује забавну манифестацију „Новобеоградско лето”, која почиње 31. јула и траје до 15. августа, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у управној згради општине.

– Одржавањем „Новобеоградског лета” настављамо традицију организовања културно-забавног програма за своје суграђане током лета. Програм овогодишње манифестације направљен је у складу са интересовањима и потребама посетилаца. Тако ће ове године трајати дуже, а проширен је и разноврсним садржајима. У реализацију је укључена и Новобеоградска културна мрежа, па ће се део програма као што су представе и изложбе одржавати у сали у Блоку 45, Јурија Гагарина 221. Желим овом приликом да захвалим спонзорима и медијским покровитељима који су нам помогли да се манифестација одржи и да позовем публику да посети неки од догађаја – рекао је Милош Петровић, заменик председника општине.

Током три викенда, у вечерњим сатима у два термина, у 19 и 21 сат, на позорници код Театра на Сави смењиваће се различити домаћи и инострани музичари, бендови и фолклорне групе. Нису заборављени ни најмлађи, за које је приређен посебан програм са аниматорима и забављачима. Културна понуда „Новобеоградског лета” обогаћена је и другим дешавањима, позоришним представама и изложбама, који ће се одвијати у просторијама Новобеоградске културне мреже, Јурија Гагарина 221.

Програми су, као и сваке године, бесплатни за посетиоце.

Извор[уреди]