Београд: „Новобеоградско лето” – традиционална културна атракција општине Нови Београд

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

14. јул 2010.
Београд/ Србија

Летња позорница Театра на Сави у Блоку 45, као што су Новобеограђани већ навикли, оживеће и ове године.

Програм под називом „Новобеоградско лето”, који за своје суграђане, али и остале посетиоце Савског кеја, организује општина Нови Београд почеће 31. јула и трајаће до 15. августа. За све који одлуче да посете сцену на отвореном биће приређени занимљиви концерти различитих извођача, а посебан програм осмишљен је и за најмлађу публику.

Новина овогодишњег „Новобеоградског лета” је да ће се, осим на сцени на Сави, део програма одвијати и у просторијама Новобеоградске културне мреже, у улици Јурија Гагарина 221. Тако ће публика поред концерата уживати и у позоришним представама, изложбама и ликовним радионицама.

Сви програми ће, као и до сада, бити бесплатни, а општина Нови Београд ће настојати да разноврсним манифестацијама одржи културни и уметнички садржај примерен свим генерацијама.

На „Новобеоградском лету” претходних година наступали су познати извођачи, међу којима су били Дадо Топић, Тања Јовићевић, Звонко Богдан, Биља Крстић и група „Бистрик”, Луис и други. Концерте и друге манифестације сваког викенда пратило је неколико хиљада посетилаца.

Извор[уреди]