Пређи на садржај

Београд: „Недеља превенције сексуалног насиља за младе” у Центру за културну деконтаминацију

Извор: Викиновости


9. септембар 2009.
Београд/ Србија

Београдски Инцест траума центар, у партнерству са градском Канцеларијом за младе, током 12, 14. и 15. септембра организоваће „Недељу превенције сексуалног насиља за младе” у просторијама Центра за културну деконтаминацију. Ова акција догађа се у оквиру кампање „Ја коју / којег нико не познаје” Инцест траума центра, чији програм има за циљ информисање и едукацију младих о проблему сексуалног насиља у Србији и свету.

Програм је намењен узрасту трећег и четвртог разреда средње школе, па ће озбиљна тема сексуалног насиља преживљеног у детињству бити приказана методолошки, низом занимљивих и школској популацији блиских форми као што су: видео-спотови, документарно-играни филм, цртани филм, ауторска изложба и интерактивни садржаји.

Недеља превенције сексуалног насиља за младе затвориће се објавом наградног такмичења за београдске основне и средње школе, на којем је награда специјалистички тренинг Инцест траума центра – Београд, којим школско особље учи како да самостално изводи програм превенције „Здрави избори за децу” у својој школи.

Извор[уреди]