Београд: „Најлепши јесењи излог у Београду” 2009. године

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

Секретаријат за привреду и ове године организује избор за „Најлепши јесењи излог у Београду”, па телевизија „Студио Б” од сутра почиње да емитује спот којим се промовише ова традиционална акција. Акцијом су обухваћени сви излози, без обзира на величину продавнице и врсту робе која се продаје. Излози који се оцењују налазе се у трговачкој зони центра града, на потезу од Калемегдана до Славије са попречним улицама и у околним улицама – Чика Љубиној, Васиној, Македонској, Нушићевој, Краља Петра, Коларчевој, Светогорској, Београдској и Булевару краља Александра до Вуковог споменика. Акцијом су обухваћени и Трг Републике и Трг Николе Пашића, као и излози у Главној улици у Земуну.

– Циљ акције је да лице нашег града заблиста европским сјајем и да се подстакну креативност и модерно уређење излога. Тако доприносимо атрактивном изгеду престонице као туристичке дестинације и значајног трговинског и потрошачког центра у земљи и региону. Модерним и стручно аранжираним излозима ствара се нови имиџ града и тиме привлачи пажња не само домаћих потрошача већ и страних туриста. Културно-историјске знаменитости престонице, бројне туристичке манифестације, као и акције овог или сличног карактера омогућавају услове за интензивнији развој трговине и туризма – рекла је за Беоинфо Станија Вишекруна, заменица градског секретара за привреду.

За изабране најлепше излоге комисија ће доделити плакете и три новчане награде од 90.000, 65.000 и 45.000 динара. При оцењивању и избору најлепших излога комисија ће посебну пажњу обратити на уређеност излога продавница које раде недељом од 10 до 17 сати. На овај начин се промовише акција и даје подршка привредницима чије продавнице раде и недељом.

Извор[уреди]