Београд: „Музика – храна љубави” 16. фебруара у Дечјем културном центру

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Међународни дан деце оболеле од рака биће обележен у Дечјем културном центру Београда у уторак, 16. фебруара, у 14 часова програмом „Музика – храна љубави”, коме ће присуствовати деца и млади који се лече на Институту за онкологију и радиологију Србије. Организатори су Дечји културни центар и Удружење „Увек са децом”.

Програм који представља музику као храну љубави јесте „Несташни Амадеус”, који говори о животу Волфганга Амадеуса Моцарта. Путем мултимедијалног садржаја и интерактивног приступа, деца ће имати прилику да упознају време у којем је живео чувени композитор и да науче нешто више о музици тога времена. „Музика – храна љубави” обухвата серијал програма редитеља Тимотија Бајфорда који на непосредан музичко-сценски начин упознаје најмлађе кориснике са класичном музиком, композитором, музичким инструментом, његовим музичким делом и биографијом. У улози Моцарта наступиће глумац Бранислав Платиша, његове супруге Констанце Вебер Ивана Теодоровић, а наратора тумачи Далибор Стојановић.

Ово је само једна од активности коју су покренули чланови Удружења родитеља „Увек са децом”, који са лекарима, медицинским сестрама, васпитачима и психолозима одељења педијатријске онкологије Института за онкологију и радиологију Србије спроводе многе активности мимо медицинске терапије и тако олакшавају родитељима и деци суочавање са болешћу, боравак у болници и опоравак.

Извор[уреди]