Пређи на садржај

Београд: „Лифт није играчка” - акција „Стамбеног” за основце

Извор: Викиновости


27. новембар 2009.
Београд/ Србија

Сви ђаци првог разреда ОШ „Карађорђе” научили су како се правилно и безбедно користе лифтови и шта треба радити у ванредним ситуацијама у оквиру акције „Лифт није играчка”, коју организује ЈП „Градско стамбено”. Предавању су присуствовали и радници Службе хитних интервенција „Стамбеног”, који деци и одраслима помажу ако се нађу заглављени у лифту. Акција је започета у овој вождовачкој школи, а биће настављена и у другим основним школама у Београду.

– Овом акцијом ми желимо да повећамо дисциплину у коришћењу лифтова због безбедности и за добро наше деце. Лифтови се заглављују из најразличитијих разлога, а најчешћи је нестанак струје. Наше предузеће годишње избави око три хиљаде одраслих и деце из заглављених лифтова и уради више од 70 хиљада сервиса – изјавио је Слободан Миљковић, директор ЈП „Градско стамбено”. Милан Жегарац, директор ОШ „Карађорђе”, захвалио је „Градском стамбеном” што је акцију покренуло баш у школи која је основана 1905. године и једна је од најстаријих у Београду.

– Уверен сам да школа треба да пружи деци и нека практична знања која нису део редовне наставе, а неопходна су за безбедно одрастање – рекао је Жегарац.

„Лифт није играчка” представља циклус мултимедијалних предавања основцима о правилној употреби лифтова и о томе како да поступе уколико дође до квара. У оквиру акције „Стамбено” је штампало стрип упутства за безбедно коришћење лифтова, а као основа за предавања користи се компјутерска анимација у којој су карактери из стрипа примењени у електронској форми и „оживљени” звуком и покретом, што је идеалан спој учења и забаве. Специјално за ову акцију написана је и компонована песма прилагођена деци школског узраста која је наишла на веома добар пријем код деце.

Извор[уреди]