Београд: „Кристална награда” Фонду „Др Зоран Ђинђић”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. фебруар 2010.
Београд/ Србија

На свечаности у Дому омладине Београда проглашен је добитник „Кристалне награде”, коју су ДОБ и „Проконцепт” доделили најбољем пројекту младих и за младе у 2009. години. Награда је припала пројекту „Искусити Европу –млади српски професионалци у Аустрији – програм стипендија” који је реализовао Фонд „Др Зоран Ђинђић”. „Кристалну награду”, коју чини новчани износ од 300.000 динара и прелазни пехар, а обезбеђују Улоф Палме интернешенел центар и „Проконцепт”, примила је председница УО Ружица Ђинђић.

– Чланови жирија нису имали нимало лак задатак јер је био пријављен велики број изузетно добрих пројеката, иза којих стоји велика креативност, труд и напор. Честитам добитницима, али и свим учесницима конкурса. Задовољство нам је да подржимо ову иницијативу „Проконцепта” и Дома омладине, чији је циљ не само подршка најбољим пројектима већ је усмерена и ка побољшању видљивости рада невладиних организација – рекао је Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију и члан жирија за доделу „Кристалне награде”.

Награда за најбољу пројектну идеју припала је пројекту „Фабрика идеја”, који је реализовао Омладински културни центар „Реформарс” из Трстеника. Награду у износу од 150.000 динара обезбедила је општина Стари град. За најбољи комуникациони приступ пројекту награда је припала пројекту „Мерлинка – интернационални фестивал queer филма” организације ГЛИЦ – Геј-лезбејски инфо- центар.

Доделу „Кристалне награде” за 2009. годину подржали су Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију, Улоф Палме интернешенел центар, Канцеларија за младе града Београда, општина Стари град, Бертлиз и Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Извор[уреди]