Пређи на садржај

Београд: „Корак напред” – помоћ особама с хендикепом

Извор: Викиновости


18. август 2009.
Београд/ Србија

Пројекат рекреације „Корак напред”, намењен особама с хендикепом, реализује се сваке недеље од 17 часова у Центру за физичку културу Врачар, а програм обухвата корективне вежбе и обуку у пливању. Пројекат спроводи Савез друштава за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Београда, уз помоћ Секретаријата за спорт и омладину, општине Врачар и Центра за физичку културу „Врачар”.

Координатор пројекта Јасмина Еркер рекла је за „Беоинфо” да се помоћ ментално недовољно развијеним особама пружа већ четири године.

– До сада, програм је обухватио око сто педесет људи, којима је рекреација неопходна за побољшање њиховог менталног и психомоторног стања. У почетку су то радили волонтери, спортски стручњаци и физиотерапеути у пензији, студенти и људи из Друштва за помоћ особама ометеним у развоју општине Звездара. Да би се постигли што бољи резултати, рад је индивидуалан, са сваким се ради посебно, а не у групи – рекла је Јасмина Еркер. Она је додала да је пројекат отворен и да је Секретаријат за спорт и омладину града обезбедио финансијска средства потребна до краја ове године.

Додатне информације могу се добити на телефон 064/225-1931.

Извор[уреди]