Пређи на садржај

Београд: „Зеленило” у акцији „Очистимо Србију”

Извор: Викиновости

4. јун 2010.
Београд/ Србија

Поводом 5. јуна – Дана заштите животне средине, у суботу ће у акцији „Очистимо Србију” од 7 до 15 часова учествовати преко 200 радника ЈКП „Зеленило – Београд”. Биће употребљена тешка и лака механизација: шест кипера, седам путара и једна мултикар коса.

У чишћењу Аде Хује и стадиона „Ташмајдан” на Палилули учествоваће и студенти. На подручју ове општине сређиваће се и Карабурма, Котеж, Борча 1 и 2, као и окретница аутобуса 48 и 33.

На Врачару ће се уређивати стамбено насеље у Јована Рајића и зелене површине дуж Јужног булевара, Видовданске и Карловачке улице. На Звездари ће се радити у стамбеном насељу „Коњарник 2”, и то машинско кошење траве и грабуљање, Миријеву 1 и 4, заједно са активистима општине Звездара, око „Руда” 1, 2 и 3 и Звездарској шуми, а на Савском венцу чистиће се шума Топчидер, Топчидерски парк и приобаље Саве. На територији општине Чукарица уређиваће се површине на Јулином брду и чистити непожељна вегетација код пасареле, а у Земуну стамбено насеље „Нова Галеника”. На Новом Београду радиће се у Блоку 1 и 30, на левој обали Саве Блока 70, Бежанијској коси и у шуми у Блоку 39. На Старом граду радници „Зеленила” у оквиру објекта Друштва за помоћ ометеним у развоју на Студентском тргу обавиће кошење, обновити травњак, посадити руже, пузавице и перен и чистити приобаље Саве и Дунава, од Бранковог моста до Дорћола.

Извор[уреди]