Пређи на садржај

Београд: „Зеленило” уређује плажу „Лидо”

Извор: Викиновости

21. јул 2010.
Београд/ Србија

Радници „Зеленила” са разноврсном механизацијом последњих недељу дана интензивно раде на уређењу земунске плаже „Лидо”.

Приликом наше данашње посете уверили смо се да је највећи део посла већ урађен. И то у мери која је омогућавала да, захваљујући монтираном понтонском мосту, већ око 8 часова ујутру заједно са нама на острво пређе и већа група грађана.

То, међутим, не значи да се и данас није много радило, јер смо тамо затекли бројну механизацију: три већа камиона, путар, трактор, ротопресу, ротофрезу, цистерну, багер, итд. – Наши радници моторним тестерама секу суве и отцепљене гране и крче простор од разноврсног шибља и подраста. Од дебелог слоја блата опране су рустик гарнитуре и дечји реквизити, друга екипа сакупљала је посечену грањевину и утоварала је у трактор. Истовремено је уситњаван песак на одбојкашком терену, док је багером набациван туцаник на местима где се са понтонског моста, али и са чамаца искрцавало на острво. Сакупљена је и велика количина различитог отпада: флаше, кесе, и друго. Исто тако, грање које је сакупљено по целом острву утоваривано је у камионе. До сада је изнето више од 35 кипера грањевине и стабала, као и сакупљени пластични отпад, а овај посао наставићемо сутра и прекосутра – рекао је Дражен Тица, директор сектора одржавања у „Зеленилу”.

Помоћ у овом послу „Зеленилу”, као носиоцу посла, пружили су и радници других комуналних предузећа – „Градске чистоће”, „Водовода” и „Електродистрибуције”. Вода је већ доведена до острва, а ових дана се очекује да то исто буде урађено и са струјом. Помогла је и Војска Србије, која је монтирала мост и која је задужена за његову безбедност. Свему томе треба додати и успешну сарадњу са општином Земун, која треба да обезбеди лекарску службу, спасиоце и да плажу обележи бовама.

Извор[уреди]