Београд: „Дани Сарајева” од 19. до 23. маја у Београду

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

28. април 2010.
Београд/ Србија

Фестивал „Дани Сарајева” одржаће се по четврти пут од 19. до 23. маја у Београду, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у Сарајеву.

Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију, изразио је задовољство што град Београд другу годину заредом учествује у организацији ове манифестације.

– „Дани Сарајева” постају манифестација која заузима значајно место на календару културе главног града. Културни центар Београда, наша позоришта, галерије отвориће врата сарајевским уметницима, а значајну помоћ организацији пружиће и бројне друге градске институције. Подршка овој иницијативи јесте наша обавеза и одговорност, имајући у виду да Сарајево и Београд деле јединствени културни простор, а ова манифестација је идеална прилика за упознавање и иницирање заједничких пројеката, нагласио је Рунић.

„Дане Сарајева” организују Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију и НВО Иницијатива младих за људска права.

Фестивал окупља младе, успешне и грађански ангажоване људе – музичаре, глумце, редитеље, интелектуалце, активисте и представља важно место сусрета младих из Сарајева и Београда, од којих ће многи по први пут упознати своје вршњаке из суседне земље. На овогодишњем фестивалу Београђани ће имати прилику да уживају у позоришним представама, концертима, филмовима и изложбама уметника из Сарајева.

Прошле године „Дане Сарајева” је посетило више од пет хиљада људи, а у Београду је боравило 250 гостију из Сарајева.

Извор[уреди]