Пређи на садржај

Београд: „Градске пијаце” уручиле повеље најбољим закупцима тезги

Извор: Викиновости

16. јун 2010.
Београд/ Србија

Драган Ђилас, градоначелник Београда, присуствовао је данас на Бајлонијевој пијаци уручењу захвалница за 74 закупца тезги са најдужим стажом на београдским пијацама. Захвалнице су уручене у оквиру програма „Дан за хвала”, а свечаности су присуствовали и Мирослав Чучковић, члан Градсков већа, и Драган Пушара, директор ЈКП „Градске пијаце”. Награђени закупци ће имати могућност да три месеца бесплатно користе инвентар „Градских пијаца”.

Градоначелник Ђилас истакао је да су „Градске пијаце” предузеће којим се град данас поноси и поздравио одлуку да људима који Београђанима нуде врхунске прехрамбене и друге производе буде одато признање.

– Сјајно је да се неко сетио да награди људе који на београдским пијацама продају своје производе толико година уназад. Садашње руководство „Пијаца” има озбиљне пројекте које ће град Београд подржати. Надам се да ћемо направити сарадњу „ПКБ”-а, као градског предузећа, и „Градских пијаца”. То је сјајна могућност да и они део својих производа понуде Београђанима – рекао је градоначелник Ђилас.

Мирослав Чучковић, члан Градског већа, казао је да је град у финансијски кризним временима успео да са 30 одсто мање средстава реализује све пројекте и захвалио „Градским пијацама” што су у градски буџет уплатили преко милијарду динара за градске пројекте.

Драган Пушара, директор ЈКП „Градске пијаце”, истакао је да је после паузе од 12 година поново створена прилика да на симболичан начин захвали закупцима који деценијама по свим временским условима снадбевају Београђане свежим намирницама.

– Желим да вам кажем хвала што сте својим радом и квалитетном храном створили једну од најпознатијих градских институција, београдске пијаце. Управни одбор је донео одлуку да награди дугогодишње закупце и надам се да ће то постати и традиција која се неће прекидати – рекао је Драган Пушара.

Свечаност су својим наступом употпунули глумци Петар Краљ, Даница Максимовић и Горица Поповић, као и перкусионисти Музичке школе „Станковић”.

Извор[уреди]