Београд: „Бир фест” посетило 650.000 људи

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


20. август 2009.
Београд/ Србија

Београдски фестивал пива, који се ове године одржавао од 12. до 16. августа, посетило је око 650.000 људи, саопштила је Београдска културна мрежа. Овај фестивал посетило је око 15.000 гостију из иностранства.

Како се наводи, фестивал је надмашио сва очекивања и потврдио епитет најмасовније манифестације у овом делу Европе. Међу посетиоцима биле су и бројне пословно-дипломатске делегације из земље и иностранства: Ball Packaging USA, делегација Чешког пивског фестивала из Табора, амбасаде Швајцарске, Америке, Велике Британије, Хрватске у Београду, као и многобројне друге компаније.

Организатори подсећају да је улаз био бесплатан, а да је током фестивала одржано 47 концерата музичких група из Србије и иностранства. За пет дана попијено је око милион литара пива, али је безбедност гостију била на највишем ниову. По завршетку ове манифестације, простор на Ушћу враћен је у првобитно стање.

Током фестивала реализована је и кампања „Бирам да рециклирам”, у оквиру које је прикупљено 1.148 килограма лименки. Организатори наводе да је та количина довољна да се, на пример, произведе 145 бицикала. Новцем од откупа лименки, као и од СМС порука, биће купљени рециклажни контејнери за београдске школе.

Извор[уреди]