Београд: „Београдски ракија фест” у „Сава центру”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. септембар 2009.
Београд/ Србија

„Београдски ракија фест” одржава се данас и сутра у „Сава центру”. Као и претходних година, на једном месту су окупљени водећи произвођачи природних воћних ракија из земље и региона како би публици представили трендове у производњи, паковању и пласману нашег најпознатијег бренда – ракије. Посетиоци могу да пробају више од сто најквалитетнијих ракија различитих укуса. Секретаријат за привреду је за ову изложбу издвојио 500.000 динара.

– На манифестацији се и стручно оцењује квалитет ракије, а учесници ће моћи да сазнају нешто и о технологији производње и формирање кластера ради јачања позиција на страним тржиштима. Циљ организатора је да „Београдски ракија фест” постане водећа манифестација тог типа у региону и нови туристички бренд Београда. Ове године се, поред произвођача из наше земље и иностранства, очекују и представници амбасада – рекла је за Беоинфо Станија Вишекруна, заменица градског секретара за привреду.

Награде најбољим произвођачима биће додељене сутра, а за посетиоце ће бити приређени и музички програм, модна ревија фризура, такмичење у ракијском шаху и изложба фотографија на тему ракије.

„Београдски ракија фест” промовише и кампању одговорног понашања учесника у саобраћају под називом „Возим трезан”. Радно време фестивала је од 12 до 22 часа, а цена улазнице уз две конзумације 400 динара.

Секретаријат за привреду је ове године издвојио три милиона динара за суфинансирање седам репрезентативних изложби из области пољопривреде.

Извор[уреди]