Пређи на садржај

Београд: „Аутобус среће” са 20 ученика јутрос отишао у Замбратију

Извор: Викиновости


31. јул 2010.
Београд/ Србија

Драгица Моро, заменица секретара за образовање, јутрос је испред Старог двора на летовање у Замбратију испратила „Аутобус среће” са 20 ученика из београдских основних школа. Они ће, са својим словеначким вршњацима, у одмаралишту за децу града Љубљане у Републици Хрватској боравити до 10. августа. Ученици, у оквиру пројекта сарадње градова Љубљане и Београда, у Замбратији летују на позив градоначелника Љубљане Зорана Јанковића.

– Одмаралиште је обезбеђено само за децу која су укључена у пројекат „Аутобус среће”. Тамо су за њих организоване бројне активности. Моћи ће да похађају школу пливања и плеса, уметничке радионице, да се баве разним спортским активностима, да слушају музику, иду на излете бродом уз обалу и учествују у забавним вечерима. Секретаријат за образовање сматра да је овакав вид сарадње градова, а посебно ученика, веома важан, јер познавање и разумевање култура других народа и успостављање међусобних веза развија код ученика свест о интеркултуралности и мултикултуралности, као путу који нас приближава стандардима европске заједнице – рекла је Драгица Моро.

Ученици су на летовање отпутовали аутобусом „Ласте”. Испред Старог двора уручени су им ланч-пакети ЈАТ кетеринга, као и поклони и пропагандни материјал о Београду за њих, али и за словеначке вршњаке.

Извор[уреди]