Пређи на садржај

Београд: „Ада Арт” пројекат – сликарско такмичење младих

Извор: Викиновости


20. август 2009.
Београд/ Србија

Током предстојећег викенда на Ади Циганлији биће одржано сликарско такмичење младих, под покровитељством чланова српских удружења из Велике Британије. Циљ пројекта названог „Ада Арт” је да подстакне децу да цене и чувају Аду Циганлију, и да, учествовањем на ликовном такмичењу, упознају и уживају у лепотама овог дела града. ЈП „Ада Циганлија” пружила је подршку манифестацији, уступивши „Ада Арт” пројекту простор за одржавање радионице.

Такмичење је замишљено као дводневни мајсторски мини курс на којем ће полазницима подршку и инструкције у изради радова давати професионални сликари. У радионици ће учествовати 21 такмичар, узраста од 10 до 17 година. Тим уметника који ће радити са њима чине: Савета Бадањац, Владимир Комад, Драгана Миковић, Јадранка Бежановић-Совиљ, Благоје Слијепчевић, Ђорђе Иванов, Енди Јордан. Сви учесници ће бити награђени за учешће, а најбољима ће бити додељене вредне награде – бесплатни часови сликања у школској 2009/2010. години (прва награда) и сликарски материјал (друга и трећа награда).

Завршна свечаност пројекта биће одржана 29. августа у Центру лепих уметности „Гварнеријус”. У оквиру завршне свечаности биће одржан концерт и продајна изложба радова свих учесника радионице и сликара који ће донирати своје радове.

Извор[уреди]