Пређи на садржај

Београд: „Јевремова – улица сусрета”, у недељу, 28. марта, од 13 до 15 часова

Извор: Викиновости

26. март 2010.
Београд/ Србија

Поводом Цвети, славе и Дана општине Стари град, у недељу, 28. марта, од 13 до 15 часова одржаће се манифестација „Јевремова – улица сусрета”.

Манифестација ће свечано бити отворена у 13 часова, уз бубњеве и фанфаре оркестра Музичке школе „Станковић”, на углу Јевремове и улице Риге од Фере. Присутне ће поздравити Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град. Отварању ће присуствовати гости из братских општина: Андреас Гаврилидис, градоначелник Јермасоје из Лимасола са Кипра, Владимир Тодоровић, градоначелник општине Центар (Скопље), Марија Ћатовић, градоначелница Котора, представници града Битоља и Ержебетвароши (Будимпешта), као и Ана Даниловић, заменица председнице општине Стари град, чланови Општинског већа и организатора манифестације. Гости „Јевремове – улице сусрета” биће и представници амбасада Македоније, Грчке, Холандије и Словеније.

У програму свечаног отварања учествоваће и КУД „Никола Тесла”, a богат програм и многобројни учесници покушаће да оживе време грађанске Србије с краја 19. века.

Поред општине, организатори програма су Културни центар „Стари град”, Дом породице Павловић, Музеј Вука и Доситеја и Позоришни музеј, Предшколска установа „Дечји дани”, Основна школа „Михајло Петровић Алас”, Бајракли џамија, Јеврејска општина, Нови арт центар и Галерија „Сингидунум”.

Манифестација ће се одржати без обзира на временске прилике, а за учеснике су обезбеђени шатори.

Извор[уреди]