Београд: „Ђаци вас моле, успорите поред школе” на Сајму аутомобила

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

11. март 2010.
Београд/ Србија

На београдском сајму аутомобила данас је традиционално организован квиз јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис” у склопу акције „Возачи, ђаци вас моле, успорите поред школе”. Квиз о безбедности у саобраћају за најмлађе посетиоце Сајма аутомобила извели су представници овог предузећа и саобраћајне полиције.

Специјални гости били су ученици трећег разреда ОШ „Михајло Петровић Алас”, који су пре три године били први полазници акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”. Проверено је њихово знање, а у квизу су учествовала и деца коју су родитељи довели на Сајам аутомобила. За све учеснике квиза обезбеђене су симболичне награде. Акцији „Ђаци вас моле, успорите поред школе” на сајму придружили су се Леонтина и дечји хор „Чаролија”, који су отпевали добро познату песму и тиме подсетили посетиоце да обрате пажњу на најмлађе учеснике у саобраћају. Велику подршку и допринос акцији о безбедности деце у саобраћају пружио је Београдски сајам.

ЈКП „Паркинг сервис” већ трећу школску годину организује ову акцију са жељом да ученици првог разреда основних школа на територији свих градских општина добију основна сазнања о култури у саобраћају. Циљ акције јесте да се подигне ниво свести о безбедности најмлађих учесника у саобраћају, а то су управо ђаци. Сваке године „Паркинг сервис” првацима поклања флуоресцентне прслуке како би били уочљивији возачима на путу од куће до школе. Од почетка ове школске године подељено је шест и по хиљада флуоресцентних прслука у око седамдесет основних школа. До краја школске године прслуке ће добити сви прваци у Београду.

Извор[уреди]