Пређи на садржај

Београд: Шуме Београда спремно дочекују посетиоце

Извор: Викиновости

8. април 2010.
Београд/ Србија

Екипе ЈКП „Зеленило – Београд” започеле су послове на уређењу београдских шума.

Драган Савић, руководилац радне јединице „Шуме”, каже да је један од таквих послова и чишћење.

– У периоду дуготрајне зиме много тога је одлагано на овим површинама, па је било неопходно уклонити те депоније разноврсног смећа и отпада. Томе треба додати и посао на крчењу сваколиког подраста и такозваном „отварању и просветљавању шуме”. Поред тога, због јаких ветрова, честих мразева и обилних падавина многа стабла су оштећена. Било је неопходно са њих уклонити суве гране и обавити издизање крошњи, првенствено на рубним деловима шума дуж саобраћајница и у близини стамбених објеката, а истовремено и однети сва изваљена стабла – рекао је Савић.

Обновљена пешачка стаза на Звездари је асфалтирана и заштићена од аутомобила. Дуж стазе је уграђено десет бетонских клупа са наслоном за седење, а уз њих су постављене ђубријере. Две нове рустик гарнитуре „Карађорђе” монтиране су у стамбеном насељу Медаковић 3, а једна на Топчидерској звезди. У овом насељу и у Шумицама постављено је осам клупа, а на истом месту су поправљени постојећи реквизити и информативне табле.

Све клупе и павиљони који су оштећени поправљени су, оштећени делови су замењени, заштићени и префарбани. У Хајд парку је уграђен бетонски сто са две шах-табле.

Радови се још увек изводе, а током овог месеца треба да почне и кошење траве. Већ у овом тренутку шуме Београда су спремне за боравак, шетњу и одмор посетилаца.

Извор[уреди]