Београд: Школа „Јован Миодраговић” добила еко-контејнере

Извор: Викиновости


25. новембар 2009.
Београд/ Србија

Основна школа „Јован Миодраговић” данас је на поклон добила три арт еко-контејнера за одлагање МЕТ и ПЕТ амбалаже, као и папира. Они су победили на конкурсу „Дајмо име птици робот”, на коме је учествовало око 400 ученика четвртих разреда свих врачарских школа. Робот ће се звати „Лименко Гутић”, а име му је дала Ива Петровић, ученица ове школе.

– Драго ми је што је птица добила своје име и презиме и надам да ће се фамилија Гутић убрзано ширити по Београду. Ова школа победила је и у слању SMS порука, пријављивању на сајт и у пребројавању гласова из кутије. Драго ми је што ђаци воде рачуна о животној средини на Врачару и што су упућени у процес рециклаже – рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар.

Општина Врачар и Удружење грађана „Сфера НО” у септембру су покренули конкурс „Дајмо име птици робот”. Током два месеца ученици су путем литерарних и ликовних радова достављали своје предлоге за име ове птице. Десет најзанимљивијих до данас је било изложено у холу општине Врачар.

Свечаности су присуствовали и Даринка Радојевић, руководилац Групе за одрживи развој у кабинету потпредседника Владе Србије за европске интеграције, Душка Димовић, пројект менаџер Светског фонда за заштиту природе, и Биљана Вицковић, председник Удружења грађана „Сфера НО”.

Извор[уреди]