Београд: Школа за негу лепоте у новом руху

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. август 2009.
Београд/ Србија

Санација и адаптација Школе за негу лепоте, која је поверена предузећу „Балкан – Градња”, завршена је ових дана. Преостало је још само да се заврше и радови у фискултурној сали. Вредност инвестиције је око 48 милиона динара, a финансирана је из буџета града.

– У Школи за негу лепоте урађени су архитектонско-грађевински радови, радови на водоводу, канализацији, електроинсталацијама и термотехничким инсталацијама. Подови су замењени у школском објекту и фискултурној сали, урађена је хидроизолација подрума, окречени су плафони и зидови, замењена унутрашња столарија, саниран кров изнад фискултурне сале и фасада и уређено школско двориште са спортским теренима, стазама и зеленим површинама. Бивша штампарија у левом крилу објекта адаптирана је у два салона. Формирана су и четири салона за лепоту у приземљу – рекао је за Беоинфо Владимир Тодић, секретар за образовање.

У овој згради, која је зидана почетком шездесетих година прошлог века, раније се налазила Основна школа „Доситеј Обрадовић”, па је сада, због специфичности наставног програма, било неопходно њено прилагођавање новој намени.

Извор[уреди]