Београд: Честитке за бебе рођене 2009. године

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

8. март 2010.
Београд/ Србија

Традиционално, већ дванаест година заредом, општина Стари град уручује поклон честитке бебама рођеним током године, које имају пребивалиште у овој централној градској општини. Тако је данас на пригодној свечаности још 106 беба, које су рођене прошле године, добило по 10.000 динара. Најмлађе Старограђане рођене у другој половини новембра и децембру 2009, као и оне који су из разних разлога изостали са ранијег списка за прошлу годину, поздравила је Мирјана Божидаревић, председница општине, а њена заменица Ана Даниловић уручила им је новац.

– Драго ми је да баш данас, на 8. март, можемо да вас обрадујемо поклон честиткама. Желим да вам деца буду здрава, лепа, напредна и паметна, као и да имате посла – рекла је присутним родитељима Мирјана Божидаревић, истакавши да општина и чини овакве акције како би подстакла родитеље да имају више деце.

Четворомесечну Милицу Радуловић довела је у општину мама Татјана.

– Ова акција је дивна и баш нас је пријатно изненадила. Лепо је кад неко мисли на бебе и тако нас обрадује. Велика нам је подршка када држава о нама води рачуна – рекла је Татјана Радуловић.

Мали Стефан Милошевић, који има само три месеца, привукао је пажњу околине с обзиром на то да му је мама Diallo Diarayle из Гвинеје. Она је удата за Срђана Милошевића, који ради у „Енергопројекту”, а на општинску свечаност, поред бебе, повела је и куму Ивану Ширац.

– Ово је веома леп гест општине, тако да сам врло срећна. Људи су овде веома фини и љубазни – рекла је Diallo Diarayle, која тек шест месеци живи на Старом граду.

Извор[уреди]