Београд: Цене воде и изношења смећа ниже за пет одсто

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. новембар 2009.
Београд/ Србија

Јавно комунално предузеће „Инфостан” сутра почиње са достављањем новембарских уплатница новог изгледа и формата, на којима ће цене воде и изношења смећа бити ниже за пет одсто. Одлуку о снижењу ових комуналних производа и услуга донео је градоначелник Београда.

– Након увида у приходе Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација”, утврђено је да су они сасвим довољни да покрију трошкове пословања овог предузећа, па је донета одлука да се накнада за воду смањи за пет одсто. Одлука о снижењу цене изношења смећа такође је донета после обављеног увида у текуће стање ЈКП „Градска чистоћа” – рекао је за Беоинфо Бранисав Ракић, директор Управе за цене Секретаријата за привреду.

Град и даље помаже социјално угрожене породице тако што им омогућава да остваре попуст на плаћање комуналних услуга од 10 до 50 процената. Попуст од пет одсто остварују сви корисници који до петнаестог у месецу измире дуговања за претходни месец. Право попуста на комуналне производе и услуге имају и подстанари који су закључили уговор о подстанарском односу са станодавцима, када је уговором утврђено да комуналне производе и услуге у систему обједињене наплате ЈКП „Инфостан” плаћа подстанар, под условом да има пребивалиште у Београду. Ово право могу да остваре само лица на које гласи уплатница обједињеног система наплате ЈКП „Инфостан”. Право на наведене попусте остварују домаћинства уколико уплатнице обједињеног система наплате ЈКП „Инфостан” за претходни месец уплате до краја текућег месеца.

На новим обједињеним уплатницама ЈКП „Инфостан”, поред обавештења о коришћеним комуналним услугама и износима за текући месец, грађани ће добијати и информације о стању дуга закључно са 31. децембром 2008. године по решењима о дозволи извршења са каматом обрачунатом до 31. октобра 2009. године, укупним обавезама од 1. јануара до 31. октобра 2009. године, правима на попусте и субвенције, укупним дугом или претплатом на дан 21. новембра 2009. године, као и начинима на које могу да изврше рекламације.

Како би се грађани привикли на нови изглед уплатнице, али и активно учествовали у њеном креирању, ЈКП „Инфостан” ће у наредна два месеца примати предлоге, сугестије и евентуалне рекламације на стање приказаног дуга које корисници могу упутити на и-мејл адресу info@infostan.co.rs, или их могу доставити лично радним јединицама ЈКП „Инфостан” на територији општине на којој живе, сваког радног дана од 8 до 16 часова.

Извор[уреди]