Београд: Хуманитарни турнир „Играј без разлике” у СЦ „Олимп”

Извор: Викиновости

21. мај 2010.
Београд/ Србија

Хуманитарни турнир у малом фудбалу под слоганом „Играј без разлике”, у организацији Народне канцеларије председника Републике Србије, одржаће се сутра од 10 до 16 часова у СЦ „Олимп”.

Традиционални хуманитарни турнир ове године посвећен је прикупљању средстава за изградњу сигурне куће за жене и децу, жртве породичног насиља у Београду. Такмичење ће отворити најмлађи фудбалери Школе фудбала „Олимп”, а од укупно осам екипа, прву утакмицу играју општина Звездара и општина Савски венац. У осталим утакмицама учествују познате компаније, клубови и предузећа: „Марфин банка” ФК „Црвена звезда”, компанија „Сонеко”, ГСП „Београд” и други.

Татјана Пашић, директорка Народне канцеларије, и Весна Станојевић, директорка Саветовалишта против насиља у породици, уручиће захвалнице свим учесницима турнира.

Према подацима надлежног министарства, свако шесто дете и свака трећа жена у Србији жртве су породичног насиља. У Београду у две сигурне куће борави око педесет жена и деце, а број жена који се у току једне године обрати за помоћ вишеструко је већи и прелази 5.000. Нови простор је неопходан како би живот штићеника и резултати терапије били квалитетнији. Хуманитарни турнир је прилика да се помогне угроженима, али и да се у спортској атмеосфери, уз присуство јавних личности, учесници и посетиоци упознају, друже и забаве.

Медијски покровитељ турнира је Радио-телевизија Србије.

Извор[уреди]