Београд: Хиљаду рачунара за врачарске основце

Извор: Викиновости


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

У оквиру прославе Дана општине Врачар у суботу, 10. октобра, у 12 часова, у Основној школи „Светозар Марковић” представници општине Врачар уручиће рачунаре ученицима трећих и четвртих разреда. За врачарске основце купљено је 1.000 рачунара, а акцији се придружила и општина Раковица, тако да су ове две општине укупно купиле 2.150 рачунара.

Сви „classmate” преносиви рачунари који ће бити уручени ђацима трећих и четвртих разреда врачарских основних школа специјално су дизајнирани за образовне потребе и едукативни програм је на српском језику. Помоћу умрежених рачунара ђаци ће на часовима уз надзор и упутства учитеља обрађивати градиво, решавати тестове, имати приступ интернету, и то само за образовне садржаје.

Куповином ових рачунара општине Врачар и Раковица дају пример свима у Србији како се улаже у децу, у њихово знање и будућност, јер ће употребом рачунара у образовном процесу наши ђаци бити припремљени за изазове 21. века и равноправни у знању и вештинама са вршњацима из Европске уније.

Извор[уреди]