Београд: Хепенинг „То сам ја – то смо ми”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

Дечји хепенинг „То сам ја – то смо ми”, као део програма Дечје недеље, одржан је на зеленој површини поред павиљона „Цвијета Зузорић”. Наступили су дечји хорови и вокали, победници фестивала „Златне сирене”, као и фолклорни ансамбли, пантомимичари и деца из маргиналних друштвених група. Гости Београда били су ученици ОШ „Драгољуб Илић” из Ваљева. Дечју недељу организовали су „Пријатељи деце Србије” и „Пријатељи деце Београда”, под покровитељством Секретаријата за дечју заштиту.

– Овде смо због дружења у лепој атмосфери. Али тако не треба да буде само једне недеље у години, ваши осмеси треба да се виде стално. У име града Београда, ја вам обећавам да ћемо учинити све да тако и буде, да сваки дан припада вама – рекао је члан Градског већа Горан Крецловић, који је потом заједно с водитељем Мињом Суботом и песником Љубивојем Ршумовићем отпевао песму „Деца су украс света”.

Миња Субота, који је извео неколико музичких нумера, рекао је да је традиција Дечје недеље веома дуга и код нас и у свету, те да су посреди програмски садржаји који унапређују дечја права.

Председник Скупштине „Пријатеља деце Србије” Љубивоје Ршумовић захвалио је деци што су своје васпитаче извели на Калемегдан да се и они мало проведу. Ршумовић је изрецитовао своју песму „Радост деци крила даје”.

Љубица Бељански-Ристић, председница Скупштине „Пријатеља деце Београда”, изразила је жељу да простор код павиљона „Цвијете Зузорић” постане простор игре и стваралаштва. Она је поручила деци да никад не треба да забораве игру и да се окрену радости стваралаштва.

Програм је улепшала и вокална уметница Теодора Бојовић, која је с Мињом Суботом отпевала неколико популарних дечјих песама.


Извор[уреди]