Пређи на садржај

Београд: Формирана Комисија за израду Локалног акционог плана за младе на подручју Београда

Извор: Викиновости

14. јун 2010.
Београд/ Србија

Град Београд формирао је Комисију за израду и припрему Предлога локалног акционог плана за младе. На челу ове комисије је Коста Андрић, директор Канцеларије за младе. Локални акциони план треба да буде израђен до15. децембра ове године.

– Припрема Акционог плана за младе представља важан корак Београда у спровођењу циљева Националне стратегије за младе. Посао комисије је да широким партиципативним процесом укључи све заинтересоване за област омладинске политике, а да затим предлог документа упути Градском већу на усвајање. Оваквим документом се за четири године дефинишу активности града према младима. Такође, усвајањем Акционог плана, Београд добија један стратешки докуменат као ослонац за коришћење претприступних фондова у процесу европских интеграција – рекао је за Беоинфо Коста Андрић.

Чланови ове комисије су Нада Думић, чланица Градског већа, Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију, Драгица Моро, заменица секретара за образовање, Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину, Гордана Тамбурковски, помоћницак секретара за здравство, Зорица Лабудовић, шефица Одсека за сарадњу са младима Министарсва омладине и спорта, Борис Јовановић из Кабинета председника Скупштине града и Снежана Вукомановић из Секретаријата за привреду.

За ангажовање у раду ове комисије није предвиђена новчана надокнада.

Извор[уреди]