Београд: Флајери са апелом за прописно заустављање и паркирање возила

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. децембар 2009.
Београд/ Србија

Јавно комунално предузеће „Београд-пут” одштампало је флајере с молбом упућеном грађанима да током предстојеће зиме поведу рачуна о томе где паркирају своја возила. Непрописно паркирање годинама омета рад Зимске службе, посебно у мањим улицама. Иако предузеће располаже бројним специјалним возилима, такозваним мултикарима, прилагођеним за уклањање снега и посипање соли у малим и теже приступачним улицама, често се дешава да је посао онемогућен због непрописно паркираних аутомобила.

На флајеру пише: „Поштовани, молимо вас да ваша возила заустављате и паркирате тако да не ометате чишћење улица Београда од снега и леда.” Када грађани током зиме на свом возилу нађу овај флајер или им га радници Зимске службе уруче, то би требало да им буде знак да више поведу рачуна јер такво понашање не само што онемогућава рад ове службе него и представља опасност за пешаке.

„Београд-пут” je апеловао на возаче и да се адекватно припреме за зиму јер свако заустављено возило на коловозу додатно блокира саобраћај у ионако тешким зимским условима.

Извор[уреди]