Београд: Финансирање програма и пројеката из области туризма

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. март 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за привреду ће у суботу, 13. марта, објавити позив за достављање пријава за финансирање програма и пројеката из области туризма на територији града Београда у 2010. години. Град Београд континуирано подстиче развој туризма и обогаћивање туристичке понуде, а Секретаријат за привреду од 2006. учествује у финансирању програма и пројеката у овој области путем јавног конкурса.

Предност при избору програма и пројеката имаће они предлози који представљају конкретан и заокружен допринос развоју појединих видова туризма на територији града, унапређењу квалитета туристичких услуга и обогаћивању сталне туристичке понуде и понуде везане за унапређење туризма на Дунаву.

Ове године финансираће се и пројекти који доприносе развоју конференцијске и конгресне индустрије путем организовања међународнох конгресних манифестација са минимумом од сто учесника, што представља новину у избору финасирања програма и пројеката из ове области. Укупна средстава за финансирање програма и пројеката из области туризма су у износу од 6.000.000,00 динара, а могу се доделити само за програме и пројекте чији је циљ некомерцијалан. Право учешћа имају непрофитне организације и институције са седиштем регистрованим на територији града, и то универзитети, институти, удружења грађана регистрована код надлежних органа у складу са законом, као и друге непрофитне институције.

Пријаве се морају доставити лично или поштом на типском обрасцу у складу са позивом за достављање пријава и упутством, који се могу преузети са интернет-презентације www.beograd.rs или у Секретаријату за привреду, Масарикова 5/XVIII.

Крајњи рок за подношење пријава је 12.април до 16 сати.

Извор[уреди]