Београд: Финансирање опоравка керуше Миле

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

16. април 2010.
Београд/ Србија

Керуша Мила, којој је непознати починилац у среду одсекао све четири шапе, успешно се опораваља у ветеринарској амбуланти „Артвет”. Град Београд издвојиће средства за њено лечење и рехабилитацију, као и за протезе које ће носити. Помоћник градског секретара за комуналне и стамбене послове Владимир Терзин захвалио је грађанима на исказаној спремности да финансијски помогну опоравак тешко повређеног пса.

– Могу само да поновим речи градоначелника Ђиласа да ће град предузети све што је потребно да керуша Мила поново стане на ноге. Апелујем на људе који су на овај начин хтели да помогну њеном опоравку, да средства поклоне неком од приватних азила за псе – рекао је Терзин за Беоинфо.

Пса је прегледала и Сузан Болдвин, професорка Државног универзитета Ајове, која је у претходна три дана боравила у Кладову на семинару посвећеном добробити животиња.

– Мила је сада у добром стању, а њен опоравак биће веома дуг. Рехабилитација укључује и аква терапију, то јест пливање. Ужасно је ово што се догодило, али је реакција јавности и надлежних органа била заиста хумана – казала је професорка Болдвин и додала да је веома задовољна досадашњим током лечења.

Извор[уреди]