Београд: Фестивал студентског филма од 18. до 21. марта

Извор: Викиновости

10. март 2010.
Београд/ Србија

Једанаести „Донкафе инстант” фестивал студентског филма одржаће се од 18. до 21. марта у Музеју југословенске кинотеке. У такмичарском делу фестивала учествоваће 109 филмова домаћих и страних аутора. Селектор овогодишњег фестивала је редитељ Срдан Голубовић.

Поред такмичарског програма одржаће се и ревијални део на којем ће бити приказана два дугометражна филма некадашњих победника. Фестивал ће отворити филм „Captive” Алексеја Учитела, руског редитеља, који је главну награду освојио 2003. године. На затварању фестивала биће приказан филм „The Best of Men” немачких аутора Јоше Думе и Мануела Граубнера.

Пратећи програм Фестивала студентског филма одвијаће се у Културном центру „Град” (Браће Крсмановић 4). Радионице ће одржати легендарни хрватски филмски редитељ Рајко Грлић и Зоран Вељковић, филмски стваралац у домену фотографије и камере.

У жирију овогодишњег филмског фестивала биће Богдан Петковић, продуцент и оснивач ФСФ-а, Небојша Поповић, филмски критичар, и Огњен Главонић, студент филмске режије на Факултету драмских уметности, чији је филм био у селекцији прошлогодишњег фестивала у Кану. Поред генералног спонзора, фестивал су подржали и општина Стари град и Министарство културе.

Извор[уреди]